Aromatični profil
Kava, pridelana na višjih nadmorskih višinah, ima bolj kompleksen in zaželen aromatični profil. Zaradi počasnejšega zorenja pri nižjih temperaturah so zrna bolj kisla, sadno-cvetlična in imajo bolj izražene okuse zaradi visoke vsebnosti mineralov.
Skratka - zrna z visokih nadmorskih višin so OKUSNI OGNJEMET.
Visoka kakovost
V visokogorskih regijah so ponavadi jasno določeni letni časi, kar omogoča počasnejše zorenje. Zaradi tega so zrna bolj kakovostna in imajo večjo gostoto.
Kolumbijski kavovci živijo na visoki ravni - dobesedno. So kot VIP-osebnosti kavnega sveta, ki ležerno in zelo kvalitetno preživljajo svoj čas v višavah!
100% visokogorska arabika
Številni visokogorski nasadi kave se osredotočajo na gojenje kavnih zrn Arabika, katere imajo brez dvoma kompleksnejši okus kot Robusta. Arabica uspeva v hladnejšem podnebju, zato so visokogorska območja idealna.
Pozabite navadnost; visokogorje je namenjeno eliti Arabike. Hladnejše podnebje je njihova prednost, zato je vaša kava vedno VIP doživetje.
Vpliv na okolje
Kava, ki se prideluje na visokih nadmorskih višinah, pogosto raste v senci, s čimer se ohranjata naravni habitat in biotska raznovrstnost regije. To ima pozitivne ekološke posledice.
Kava z visokih nadmorskih višin ni le prvak v okusu, temveč tudi ekološki junak.